Panerai kombinerer det beste fra to verdener

Panerai, også kjent som Officine Panerai, er et tradisjonsrikt italiensk luksusklokkemerke. De er kjent for å produsere klokker som kombinerer det beste fra flere verdener: italiensk design, sveitsisk urverk og en forkjærlighet for det maritime. Panerai lager delikate og elegante ur som tilfører klasse og stil til ethvert antrekk og en hvilken som helst anledning. Den italienske produsenten lager både klokker til menn og dameklokker av ekstremt høy kvalitet som man kan ha glede av hele livet.

Panerai ble grunnlagt i Firenze i Italia i 1860 av italienske Giovanni Panerai, og selskapet oppstod opprinnelig som en leverandør av dykkkerinstrumenter og lignende utstyr til marinen i Italia. Panerai var også sammen med Rolex en av hoveddrivkreftene bak produksjonen av de første profesjonelle dykkerklokkene. De har bevart opphavet sitt ved å videreføre den maritime følelsen i armbåndsurene sine siden.

I dag har selskapet fortsatt hovedkvarter i Firenze, mens klokkeproduksjonen tar sted i Sveits. Panerai tilbyr fire forskjellige hovedkolleksjoner med klokker; HistoricContemporaryManifattura og Special Edition med opplag på 500, 1000, 2000 eller 4000 enheter —og hver og en har et serienummer på baksiden av urkassen.

Radiomir

Panerais mest berømte modell heter Radiomir. Den oppstod på samme tid som andre verdenskrig, og ble utviklet spesielt til den italienske froskemannskommandoen, en spesialenhet i den italienske marinen. De moderne Radiomir-modellene har fortsatt bevart mye av utseendet til originalen, som det avrundet firkantede huset, selvlysende tall og visere, mekanisk opptrekkbart urverk og en vannbestandig reim som er lang nok til at du kan ha den utenpå ermet på en dykkerdrakt.

Panerai på nett

Det finnes mange varianter av Panerai-klokker på nett som du kan se på i ro og mak mens du sitter hjemme i sofaen din. De er desidert verdt å sjekke ut, med sine særegne retro-urskiver og uovertrufne kvalitet.