Rolex – en legendarisk klokkeprodusent

Rolex SA er en av verdens sterkeste merkevarer og den desidert største produsenten av mekaniske luksusklokker på verdensbasis. Klokker fra Rolex er statussymboler som brukes av alt fra rappere og hollywood-stjerner til forretningsmenn og yrkesdykkere. En klokke fra Rolex er rett og slett blant de ypperste statussymbolene man kan ha. Urmodeller fra Rolex er også blant de hyppigst kopierte produktene i verden, med en enorm sirkulering av falske Rolex-klokker av dårlig kvalitet i omløp.

Historie

Selskapet som skulle bli Rolex ble startet i London i 1905 av Hans Wilsdorf og Alfred Davis, med navnet Wilsdorf and Davis. Allerede da brukte de sveitsisk-produserte urverk som de importerte og bygde inn i britisklagde urkasser. Wilsdorf og Davis registrerte merkenavnet Rolex i 1908, og det samme året åpnet flyttet de businessen til Sveits.

Det er uvisst hvor navnet Rolex kom fra, da det verserer flere rykter om merkenavnets opphav. Noen mener at navnet skal imitere lyden som kommer fra mekaniske urverk når man trekker dem opp, mens andre tror at Wilsdorf bare ønsket et internasjonalt navn som kunne fungere på alle språk og i alle kulturer.

Nyvinninger og innovasjon

Rolex har ikke bare gjort eksklusive og mekaniske dameklokker og klokker til menn populære og kjente blant den allmenne befolkning, de har også fortjent plassen sin ved å alltid ligge i front når det gjelder urverksinnovasjoner og klokkedesign. Rolex deltok for eksempel, sammen med blant andre Omega, i utviklingen og produksjonen av den første quartz-klokken – og dermed var de garantert overlevelse gjennom de tøffe 70-årene som ble undergangen til så mange av de tradisjonelle sveitsiske urmakerne. Likevel har Rolex aldri produsert mange batteridrevne klokker, fokuset deres har alltid ligget på mekaniske urverk og executive klokker av høyeste kvalitet.

Med modeller som Oyster, Submariner og dykkerklokker som Sea Dweller som tåler flere tusen meters dyp, har Rolex blitt til et helt legendarisk merke som appellerer bredt til tross for luksusstempelet. Søk på klokker på nett og la deg henføre av Rolex sitt brede utvalg av fantastiske klokker til svimlende priser!

En kommentar til «Rolex – en legendarisk klokkeprodusent»

Det er stengt for kommentarer.