Alt om luksus-urprodusenten Audemars Piguet

Den sveitsiske klokkeprodusenten Audemars Piguet er en av de eldste urmakerne som lager virkelig eksklusive klokker. De regnes som en av «de tre store» innen eksklusive armbåndsur, sammen med Vacheron Constantin og Patek Philippe. Dette er klokker der hver eneste detalj er nøye gjennomtenkt, de er bygget for hånd og lagd med de fineste materialer. En klokke fra Audemars Piguet er ikke bare en investering du gjør for deg selv, men også for kommende generasjoner i lang tid fremover.

Eventyret startet i 1875

Urmakerne Jules-Louis Audemars og Edward-August Piguet grunnla bedriften som skulle bli til Audemars Piguet allerede i 1875 i Vallée de Joux, men navnet kom ikke offisielt på plass før i 1889. Jules Audemars lagde rundt 20 svært avanserte urverk som dannet utgangspunktet for Audemars Piguet-klokkene ved oppstart. Disse urverkene er fortsatt i bruk i dag, blant annet i den aktuelle produktlinjen med kun runde, klassiske klokker som bærer navnet hans, nemlig Jules Audemars.

Kjente modeller og produktlinjer

Royal Oak er den klokken Audemars Piguet produserer i dag som er mest populær. Den ble lansert i 1972, og sies å være den første luksus-sportsklokken noensinne og banet dermed vei for de kjente sportsmodellene tilRolex og Tag Heuer som skulle komme i årene fremover. Royal Oak-modellen var inspirert av klassiske dykkehjelmer, det er der idéen om å la skruehodene være synlige og det spesielle urkassedesignet på modellen kommer fra. I 1992 bestilte Audemars Piguet en oppdatert versjon for å markere 20-årsjubileet til Royal Oak-modellen, Royal Oak Offshore. Den er større og mer robust enn originalen, og ble en kjempesuksess.

Millenary-linjen ble påbegynt i 1995. Millenary-klokkene skiller seg sterkt ut med sine ovale urkasser som sies å være inspirert av Colosseum i Roma. I Millenary-kolleksjonen finner man både klokker til menn og dameklokker, den ene mer elegant enn den andre. Søk på Audemars Piguet klokker på nett og beundre det store og utrolig lekre utvalget!