Alt om den sveitsiske klokkeprodusenten Breitling

Urmakeren Breitling er kanskje best kjent i klokkeuniverset som oppfinneren av den moderne kronografen. Klokker fra Breitling er spesialiserte når det gjelder tekniske egenskaper, og de er lagd for å være ekstremt presise og spesielt egnet til tidtaking og måling av diverse slag. Klokkene og urverkene til Breitling er utviklet spesielt med tanke på idrett, vitenskap og industrivirksomhet, men de har også mange klokker til menn og dameklokker med pene design til hverdags og fest.

Bakgrunn og historie

Breitlings grunnlegger, sveitsiske Léon Breitling, valgte å vie livet sitt til et krevende og eksklusivt arbeid – nemlig å lage kronografer og tidtakingsinstrumenter av uslåelig presisjon og kvalitet. Breitling var en pioner innen utviklingen av kronograf-komplikasjonen, det vil si stoppeklokke-ekstrafunksjonen i mekaniske urverk.

Breitling grunnla verkstedet sitt i Sveits i 1884, og siden har det bare gått oppover for urprodusenten. Det er fordi de sørger for å holde seg i bresjen når det gjelder både kvalitet, presisjon og innovasjon. Breitling regnes som et av de store sveitsiske klokkemerkene den dag i dag.

Pilotklokker

Pionerer innen luftfart måtte ha pålitelige og effektive instrumenter, og dermed fattet de tidlig interesse for Breitlings kronografer. Tidlig på 1930-tallet utvidet urprodusenten repertoaret sitt ved å utvikle kronografer til cockpiter i fly. Instrumentet ble en kjempesuksess og raskt uunnværlig for trygg flyvning. Britiske Royal Air Force brukte dem blant annet i de berømte propelldrevne krigsflyene fra andre verdenskrig. Breitling er fortsatt en av de største aktørene når det gjelder cockpitkronografer og pilotklokker.

Du er ikke nødt til å være pilot for å gå med en Breitling-klokke. I dag har de et stort og variert kvalitetsutvalg med blant annet både executive klokker og forskjellige klokker til dame. Søk på Breitling klokker på nett og finn din neste klokkeinvestering!