Invicta – sveitsisk kvalitet til en billig penge

Invicta er en av de mest populære produsentene av klokker til menn og dameklokker i verden. Merkets navn er hentet fra det latinske ordet for uovervinnelig, og de modige og innovative designene deres, som står til den høye kvaliteten, det flotte utseendet og den budsjettvennlige prislappen, har gjort dem til uovervinnelige storaktører innen klokkebransjen.

Historie

Invicta ble grunnlagt i Chaux-de-Fonds i Sveits i 1837 av en urmaker ved navn Raphael Picard. Hans visjon var å lage mekaniske klokker med eksepsjonelle design og urverkskonstruksjoner. Invicta ble raskt nokså populære, men på 70-tallet kom quartzklokkerevolusjonen, der markedet ble oversvømt av rimelige og trendy batteridrevne klokker fra blant annet Japan. Invicta klarte seg bare med et nødskrik. I 1991 reetablerte etterkommere av Invicta-familien merket mens de beholdt selskapets grunnleggende visjon. Å gi et stort segment av befolkningen tilgang på ekte sveitsisk kvalitet til priser som er overkommelige for de aller fleste. Etterkommerne lyktes med satsningen, og i dag er Invicta igjen en sterk merkevare med mange populære klokkemodeller og -kolleksjoner med både herreklokker og klokker til dame.

Visjon

Invicta er svært opptatte av å vise at det er mulig å produsere og tilby en klokke av ekstremt høy kvalitet og som er lagd med den største omtanke, uten at det skal måtte koste skjorta. Godt håndverk til en overkommelig pris er en bauta i selskapets filosofi. Det var en grunntanke allerede da Picard først grunnla Invicta i 1837, og det ble videreført av etterkommerne hans da de relanserte merket i 1991. Dette har ført til at mange som først skaffer seg en Invicta-klokke aldri ser seg tilbake. I følge tall fra produsenten, eier så mange som halvparten av alle Invicta-eiere ti Invicta-klokker eller mer. Det sier litt!