Longines – et urmerke som stadig fornyer seg selv

Longines er en sveitsisk klokkeprodusent med lange tradisjoner. De er særlig kjent for å produsere klokker med fokus på prestasjon og eleganse. Longines har samarbeid med flere idrettslag, og de har blir brukt til tidtaking på idrettsarrangementer, akkurat som konkurrenten Breitling. Her får du et overblikk over historien til det kjente og tradisjonsrike sveitsiske klokkemerket.

Longines formative år

I 1832 ble det som skulle bli Longines grunnlagt i Saint-Imier i Sveits. Grunnleggeren var Auguste Agassiz. Agassiz og hans to partnere begynte med å lage og selge lommeur av kjent sveitsisk kvalitet.

I 1867 blir Longines første fabrikk offisielt åpnet. De vinner en pris på universalutstillingen i Paris det samme året, dette var den første av mange priser Longines skulle komme til å vinne opp gjennom årene for urverkene sine.

Rundt starten av 1900-tallet blir klokkemerket kjent for kronograf-komplikasjonene sine og dermed blir de populære i idrettskretser. Longines sine første reklamer gjenspeiler dette ved at de har hesteløpsmiljøet som målgruppe.

I 1927 flyr Charles Lindbergh alene over Atlanterhavet – og gjett hvem han spesialbestiller klokka som var med på turen fra – nettopp Longines. Presisjonen og påliteligheten i kronografene deres kjenner nesten ikke sidestykke, og dermed ble merket et naturlig valg for piloten.

Utover 1900-tallet får Longines stor suksess ved å ligge i front når det gjelder innovasjon. De lager en av de aller første quartz-klokkene og redder seg dermed unna krisa mange andre tradisjonelle sveitsiske urmerker led under på 70-tallet. Longines var også blant de første til å lansere en digital klokke med LCD-display, noe de gjorde allerede i 1972.

Longines holder seg aktuelle ved å fortsette å fornye seg helt frem til i dag. Nå er de kjent både som produsenter av det beste tidtakingsutstyret til idrett, og de har holdt på forholdet til hestesporten ved å lage spesialutstyr beregnet på hesteløp og lignende. Klokkene har også flotte design, og det finnes en modell som passer deg uansett hva slags stil du har. Søk på Longines klokker på nett og velt deg i det lekre og funksjonelle utvalget av både klokker til menn og dameklokker!